­
WIJ ZIJN EEN PRAKTIJK WAAR PERSOONLIJKE AANDACHT HOOG IN HET VAANDEL STAAT.
OP DEZE SITE VINDT U INFORMATIE OVER WIE WIJ ZIJN EN WAARVOOR U BIJ ONS TERECHT KUNT
BEHANDELING VOLGENS AFSPRAAK

images corona 250x167Beste cliënten/diereneigenaren,

Om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan, heeft onze overheid verschillende maatregelen ingevoerd. Wij doen er alles aan om de service zoals u die van ons gewend bent zoveel mogelijk op peil te houden. Hierbij staat echter de gezondheid van u en onze medewerkers voorop.

flashing light      Coronamaatregelen bij Dierenkliniek Brusselsepoort:

 • Niet noodzakelijke behandelingen zoveel mogelijk uitstellen tot nader bericht.
 • Bent u ziek, verkouden of behoort u tot de risicogroep? Blijf dan alstublieft thuis.
 • Bij binnenkomst zullen wij u geen hand geven.
 • U mag met maximaal 1 persoon met het huisdier binnenkomen in de praktijk.
 • Laat uw kinderen thuis.
 • Probeer de veilige afstand van 1,5 meter onderling te waarborgen.
 • Wij vragen u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de PIN.
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze maatregelen, neem dan gerust contact met ons op.
Dan kunnen we samen zoeken naar een passende en optimale oplossing!

Bedankt voor jullie begrip!

Team Dierenkliniek Brusselsepoort

oorontsteking hond 300Schudt uw hond vaak met de kop? Komt er veel viezigheid uit de oren of ruiken de oren niet al te fris? Het kan zijn dat uw hond een oorontsteking heeft.
In de zomer zien we een toename in het aantal oorontstekingen. Dit ligt niet alleen aan het warmere weer. Veel honden zoeken verkoeling in het water. Hierdoor kan er water in de oren terecht komen. Dit water is natuurlijk niet geheel vrij van viezigheid en bacteriën. Verder zocht het ook voor een hogere vochtigheid in het oor. In de oren is het heerlijk warm, donker en vochtig. Doe daar nog een beetje natuurlijk oorsmeer bij en een oorontsteking is ontstaan. Uw hond zal vaker schudden met de kop en veel krabben aan het oor.
Tenzij de ontsteking beiderzijds is, zult u vaak zien dat het ene oor lager wordt gehouden als het andere oor.
 

Een oorontsteking is een pijnlijke aandoening. Het is dan ook verstandig om niet te lang te wachten indien u deze klachten merkt bij uw hond.

Wij zullen met een oorkijker de binnenkant van het oor bekijken en zien hoe ernstig de aandoening is. Afhankelijk hiervan kunnen we bepalen hoe we het probleem het beste aan kunnen pakken.

Indien uw hond vaker last vaan oorontstekingen heeft, kan het zijn dat er een onderliggende oorzaak voor deze problemen is. De belangrijkste oorzaken voor een oorontsteking zijn:

 • Allergie
 • Zwemmen
 • Oormijt
 • Vreemde voorwerpen zoals grassprietjes
 • Vorm van het oor. Sommige honden hebben hangende oren, hierdoor kan er minder lucht in het oor komen en zullen ze meer kans hebben op een oorontsteking.

Soms kan een hond zo hard schudden met zijn kop, dat er een klein bloedvaatje in het oor kapot gaat. Hierdoor kan de ruimte tussen het kraakbeen en de huid vollopen met bloed. Het lijkt dan net of uw hond een klein (of niet zo klein) kussentje op zijn oor heeft. Mocht u dit zien, neem dan even contact op met de praktijk de behandeling hiervan.

De laatste jaren is er steeds meer te doen over resistentie van bacteriën voor bepaalde antibiotica. Hierdoor is het antibioticabeleid steeds strenger geworden. Mocht uw hond een oorontsteking hebben, dan is het ophalen van een zalfje, zoals vroeger, niet meer mogelijk. U zal altijd even met de hond langs de praktijk moeten komen.

Verder is het ook belangrijk dat er gekeken wordt of het trommelvlies nog heel is. Mocht het zijn dat dit kapot is en er wordt zalf in het oor gedaan, kan het zijn dat de hond doof wordt aan dat oor.

Indien de oorontsteking vaker terugkomt, is het verstandig om een monster uit het oor te nemen voor onderzoek. We kunnen dan zien welke bacteriën aanwezig zijn en welke antibiotica het beste werken.

Wat kunt u zelf doen om een oorontsteking te voorkomen?

Houdt de oren goed schoon: hiervoor kunt een speciale druppel voor gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het milieu in het oor ongunstig wordt voor bacteriën en zal het oorsmeer in het oor verminderen. Ga nooit met een wattenstaafje in het oor, hierdoor zal u de viezigheid alleen maar verder het oor induwen.

Indien u een hond heeft die gevoelig is voor het ontwikkelen van een oorontsteking en veel van zwemmen houdt, dan is het verstandig om iedere keer na het zwemmen de oren te reinigen met een speciale oor reiniger.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze praktijk.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070

 Mail: info@dierenkliniekwetzels.nl

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

 
Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer: 0900-8765444 vanuit België: 0902-02004

KvK-nummer 14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
 • schildpadden, slangen, hagedissen,
 • amfibieën,
 • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje 043-3433070

 

­