­

Een stukje historie van de praktijk.

In 1975 begon ik als pas afgestudeerd dierenarts in de praktijk van Verhey en Kriele op de Annalaan. In 1979 hebben we de huidige praktijk aan de Eenhoornsingel laten bouwen. Omdat ik in die tijd ook “grote huisdieren”(paarden, runderen) deed, werkte ik met spreekuren. Vanaf 1988 werk ik alleen en doe ik geen “grote huisdieren” meer. Er is een goede samenwerking met de overige praktijken in Maastricht en omstreken, vooral wat de avond- en weekenddiensten betreft. In de loop van de tijd is het praktijkgebouw een paar keer uitgebreid tot de uiteindelijke situatie, zoals die nu is en waarmee we zeer tevreden zijn.

Inmiddels hebben we een team van drie dierenartsen, waaronder mijn jongste zoon Bas, en twee assistentes. Sinds een aantal jaren werken we uitsluitend op afspraak. Dit bevalt uitstekend: geen overvolle wachtkamer meer en evenmin parkeerproblemen voor de cliënten.

Van jongs af had ik al veel interesse in reptielen en amfibieën, en in het verleden had ik ook een terrarium in de wachtkamer met Phelsuma’s en Anolissen. Dit soort dieren wordt door veel mensen gehouden en ik wil hen ook graag helpen de problemen op te lossen op dit gebied, hoewel de hoofdwerkzaamheden in onze praktijk honden en katten betreffen.

We zien de laatste jaren konijnen en knaagdieren (een konijn is geen knaagdier!), en vogels, m.n. kromsnavels, in populariteit toenemen. Waar vroeger de sterilisatie van een konijn uitzonderlijk was, voeren we deze ingreep momenteel wekelijks uit.

Ook de praktijkvoering is in de loop der jaren flink veranderd. Vroeger was er een kolossale kaartenbak, momenteel gaat alles tot volle tevredenheid in de computer. Dat is veel sneller, overzichtelijker en beter. We hebben snelle röntgentechnologie, zonder het langdurige ontwikkelen in chemische “troep”. We hebben prima echo-apparatuur en als we er echt niet uitkomen kunnen we gebruik maken van specialisten op allerlei gebied.

Kortom: de praktijk is veranderd, de methoden zijn veranderd, maar wijzelf ook!

Klik op de foto voor een vergroting.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­