­

collage fretten

Fretten zijn erg speelse, maar ook erg gevoelige dieren. Ze kunnen reageren op de atmosfeer in huis. Hierdoor is er vaak ook een goede band op te bouwen tussen fret en eigenaar.

Fretten zijn erg nieuwsgierig. Ze zullen altijd op ontdekkingstocht gaan. Ze zullen overal onder en tussenin kruipen. Houd hier rekening mee als uw fret ook los in huis loopt. Geef uw fret de mogelijkheid m te ontdekken door bijvoorbeeld balletjes, wc rolletjes etc aan te bieden.

Mocht uw fret ook buiten komen, is het verstandig om ze aan een tuigje te houden. Door hun nieuwsgierigheid heeft het fret nog al eens de neiging om te ver van huis te gaan en daardoor te verdwalen.

Fretten zijn erg territoriaal. Ze zullen niet zomaar een andere fret in de omgeving dulden. Het beste is om iedere fret zijn eigen kooi te geven. Veel stress gerelateerde problemen ontstaan door territoriale spanningen.

Fretten zijn heel zindelijk. Vaak doen ze hun behoefte gewoon op de kattenbak. Zorg ervoor dat de vulling niet te stoffig is. Hierdoor kunnen een hoop problemen voorkomen worden.

Een fret is geen kleine hond of kat. Als diersoort heeft de fret zijn eigen specifieke gezondheidsproblemen. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over het fret. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­