­

Deze kunnen zowel voor de mannetjes als de vrouwtjes worden gebruikt in plaats van een operatieve ingreep. Het implantaat wordt onder de huid gebracht waar het gedurende langere tijd de vorming van geslachtshormonen onderdrukt. Het simuleert als het ware een sterilisatie en castratie. Vanaf 3-4 maanden leeftijd kunnen de implantaten worden gezet, we wachten echter liever totdat het echt nodig is. Bij vrouwtjes tot de maand november volgend op haar geboorte en bij mannetjes totdat ze ongewenst gedrag gaan vertonen.

Er bestaan 2 verschillende implantaten. Een 2 jarig en een 4 jarig implantaat. Bij ons op de praktijk hebben we alleen het 2 jarige implantaat aanwezig. Mocht u het andere implantaat willen gebruiken voor uw fret, laat dit ons dan tijdig weten, dan kunnen we het speciaal voor u bestellen. Bij sommige fretten kunnen de implantaten korter of langer werkzaam zijn. Vooral bij het fret wat alleen gehuisvest wordt, zien we vaak een langere werkingsduur.

Het is mogelijk dat vrouwtjes na het inbrengen van het implantaat 1 week loops worden. Dit stopt vanzelf en geeft geen problemen voor de gezondheid.

Een implantaat heeft nog een groot voordeel. Het onderdrukt de stimulatie van de bijnieren, waardoor er op latere leeftijd veel minder problemen met de bijnieren ontstaan. Een implantaat kan ook bij een al gecastreerde/gesteriliseerde fret gezet worden in verband met bijnierproblemen. Dit kan eventueel ook preventief vanaf 5 jaar leeftijd.

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­