­
pening 300x203

Pups moeten voor de leeftijd van 7 weken gechipt worden en voor de leeftijd van 8 weken geregistreerd zijn. Honden uit het buitenland moeten bij aankomst in Nederland reeds gechipt zijn. Deze honden dienen binnen 2 weken na aankomst worden geregistreerd bij een databank. De meest gebruikte databank in Nederland is de NDG.

Mocht u verhuizen of van telefoonnummer veranderen, laat dit dan weten aan de databank waar uw hond is geregistreerd, zodat u ook op uw nieuwe adres te vinden bent.

 
 
 

DierenpaspoortTegenwoordig krijgt uw hond niet meer zomaar een vaccinatieboekje, maar een heus Europees paspoort. Dit paspoort kunt u niet alleen gebruiken om de vaccinaties in bij te houden, maar is ook een wettelijk document wat nodig is voor reizen naar het buitenland. Zorg ervoor dat u dit paspoort in het buitenland altijd bij de hand hebt.

Sinds 29 december 2014 zijn de regels omtrent het Europees paspoort voor de hond verscherpt. Dit is voornamelijk bedoelt om de illegale hondenhandel tegen te gaan.

Honden die na 29 december 2014 zijn geboren moeten een paspoort nieuwe stijl hebben. Dit betekent dat de pagina waar het chipnummer opstaat gelamineerd moet zijn. Verder moeten de gegevens van de dierenarts, die het paspoort heeft afgegeven, goed ingevuld zijn. Let hierop als u een hond gaat aanschaffen.

Voor honden die voor die tijd zijn geboren, hoeft geen nieuw paspoort aangeschaft te worden.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­