­

kat vacciCheckTegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op om te vaccineren op maat. Vaccins zijn ook zover ontwikkeld dat de bescherming voor bepaalde ziekten minimaal 3 jaar geldig is. Het kan zelfs zijn dat de bescherming langduriger is dan de 3 jaar die de fabrikant garandeert. Maar hoe kunt u nu weten of uw kat nog goed is beschermd na die 3 jaar?

Hiervoor is de VacciCheck ontwikkeld. Dit is een methode om snel de hoeveelheid antistoffen (titer) in het bloed te kunnen bepalen. Met 1 of 2 druppels bloed weten we binnen 30 minuten of de titer in het bloed hoog genoeg is en dus of uw hond nog goed is beschermd.

Verder kan deze test ook gebruikt worden voor honden waarvan de vaccinatiestatus geheel onbekend is of voor bijvoorbeeld te controleren of een pup goed beschermd is na vaccinatie.

Het gebruik van deze test zorgt ervoor dat uw hond niet onnodig wordt gevaccineerd.

Afhankelijk van de uitslag moet deze test na 1 of 3 jaar weer herhaald worden.

De ziekten waarop getest kan worden zijn:

  • Feline parvovirus (kattenziekte)
  • Feline herpesvirus (niesziekte)
  • Feline Calicivirus (niesziekte)

Helaas is er bij ons in de praktijk weinig animo vanuit de katteneigenaren voor de VacciCheck. Hierdoor hebben we de VacciCheck voor de kat niet in huis. Momenteel kan uw kat dus bij ons niet worden getiterd. Zodra er meer animo voor komt, zullen wij er ook voor zorgen dat uw kat ook op deze manier gecontroleerd kan worden.

Mocht u nog meer vragen hebben, neem dan contact op met onze praktijk.

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­